لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
۱۰شهر مهم استارتاپی اروپا در ۲۰۲۰
با ورود به آخرینماه از سال میلادی جاری، رفتهرفته به روزهای پایانی۲۰۲۰نزدیک میشویم. این سال که با شیوع ویروس کرونا و همهگیری بیماری کووید-۱۹همراه شد، مانعی برای رشد و ترقی استارتاپهای اروپایی نبود. وبسایت اییو – استارتاپس که همه ساله برترین شهرهای اروپایی از نظر اکوسیستمهای استارتاپی را اعلام میکند، امسال نیز به ارائه این جدول پرداخته است. در اینجا نگاهی گذرا داریم به ۱۰شهر که در این زمینه بیشترین فعالیت را داشتهاند.
لندن: چند سالی میشود که پایتخت انگلستان در اکوسیستمهای استارتاپی در اروپا، شماره یک بلامنازع است. لندن به وضوح در زمینه تعداد استارتاپهای جدید، فعال و تعداد و اندازه دورهای سرمایهگذاری در قاره پیشرو است. البته انتظار داریم که پس از پایان دوره انتقال و بهوقوع پیوستن برگزیت، شاهد اثرات منفی در این روند باشیم. استارتاپ بیمه Yulife که در سال۲۰۱۶تاسیس شده در صدر برترین استارتاپهای این شهر قرار دارد.
برلین: در سال۲۰۱۶، برلین توانست بهعنوان دومین مرکز بزرگ استارتاپ اروپا از پاریس پیشی بگیرد. از آن زمان تاکنون پایتخت آلمان این رتبه را حفظ کرده و به تعداد شرکتهای نوپا و تعداد و اندازه دورهای مالی خود در سال افزوده است. با این حال و با توجه به تمام دادههایی که بهدست آمده، فاصله بین برلین بهعنوان شماره دو و پاریس بهعنوان شماره ۳بسیار کم است، احتمال دارد، پاریسیها، ظرف یکی، دو سال آینده جایگاه خود را از برلین پس بگیرند.
پاریس: پایتخت فرانسه مسیر بسیار خوبی در رشد استارتاپها در پیش گرفته است. این شهر همچنین میزبان رویدادهای بزرگ بینالمللی استارتاپی مانند ویوا تکنولوژی (Viva Technology) است. با شرایطی که پاریس دارد، بعید است که طی ۳، ۴سال آینده از رتبه سوم پایین بیاید. استارتاپ Doctolib که در حوزه پزشکی فعالیت میکند و در سال۲۰۱۳تاسیس شده است، با ارزش یک میلیارد یورویی، بزرگترین استارتاپ این شهر بهحساب میآید. آنها آخرین بار در مارس۲۰۱۹، یک دور سرمایهگذاری داشتهاند.
آمستردام: پایتخت هلند یک آهنربای واقعی برای استارتاپها محسوب میشود و با وضعیتی که دارد، میتواند همچنان موقعیت خود را بهعنوان چهارمین مرکز بزرگ استارتاپی اروپا حفظ کند. طبق اطلاعات رسیده، انتظار نمیرود که آمستردام طی یکی، ۲سال آینده از موقعیت خود تکان بخورد، زیرا از نظر دور تأمین اعتبار و تعداد استارتاپهای فعال نسبت به رتبههای سوم و پنجم فاصله بسیاری دارد.
بارسلونا: مرکز ایالت کاتالونیا، با قرار گرفتن در جایگاه پنجم و بالاتر از مادرید، پایتخت اسپانیا، پیام و مفهوم ویژهای را مخابره میکند. اگرچه فاصله زیادی بین رتبههای پنجم تا هشتم نیست و بسیار محتمل است که این شهر سال آینده جایگاه پنجمی خود را از دست بدهد، اما فعالیتهای بسیار زیاد استارتاپی در بارسلونا، ممکن است مانع از شکلگیری این امر شود. این شهر در اروپا، بالاترین رتبه استارتاپی را در میان شهرهایی که پایتخت نیستند، دارد.
مونیخ: نخستین سورپرایز بزرگ در مورد اکوسیستم استارتاپی امسال متعلق به مرکز ایالت باواریاست. مونیخ پس از کسب رتبه دوازدهم در سال۲۰۱۶، یازدهم در سال۲۰۱۷و دهم در سال۲۰۱۸، یک جهش بزرگ ایجاد کرد و اکنون ششمین شهر استارتاپی بزرگ اروپا نام گرفته است، اما همانطور که قبلا ذکر شد، تفاوت زیادی بین ردههای پنجم تا هشتم وجود ندارد و براساس شواهد موجود و وضعیت فعالیتهای استارتاپی در مونیخ، احتمال دارد این شهر سال آینده از جمع ۱۰شهر برتر استارتاپی قاره خارج شود.
مادرید: پایتخت اسپانیا پس از چندین سال که ششمین شهر بزرگ استارتاپی اروپا بود، امسال سرانجام یک پله سقوط کرد. وقتی به دادهها نگاه میکنیم، این تعداد استارتاپهای جدید و فعال نیستند که باعث سقوط مادرید به رده هفتم شدهاند، بلکه موضوع در مورد تعداد و اندازه دورهای سرمایهگذاری است که در ۱۲ماه گذشته در مونیخ بسیار بیشتر از مادرید بوده است.
استکهلم: براساس شواهد و وضعیت فعالیتهای استارتاپی در پایتخت سوئد، بهنظر نمیرسد که این شهر بتواند رتبه هشتم را سال آینده حفظ کند و بهطور حتم شاهد سقوط در ردهبندی خواهیم بود. استارتاپ تولیدکننده باتری Northvolt که در سال۲۰۱۶ تاسیس شده، بزرگترین و باارزشترین استارتاپ استکهلم محسوب میشود که ارزش آن اکنون به یک میلیارد و ۷۰۰میلیون یورو رسیده است.
دوبلین: جهش فوقالعاده مونیخ، باعث شد تا پایتخت ایرلند اکنون در رتبه نهم بزرگترین شهرهای استارتاپی اروپا قرار بگیرد. البته باتوجه به دادههای موجود، احتمال بسیار زیادی دارد که دوبلین سال آینده از جمع ۱۰شهر برتر استارتاپی قاره خارج شود. استارتاپ آزمایشگاه SoapBox که دقیقترین و ایمنترین فناوری تشخیص صدا برای کودکان در جهان است، بزرگترین و باارزشترین استارتاپ دوبلین محسوب میشود. این استارتاپ که در سال۲۰۱۳تاسیس شده و درحال حاضر ۱۰میلیون و ۲۰۰هزار یورو سرمایهدارد.
میلان: میلان پس از انتقال از رتبه یازدهم در سال۲۰۱۷ به رتبه دهم در سال۲۰۱۸، امسال توانست از این رتبه دفاع کند. بهطور کلی، آنچه ما با اکوسیستم استارتاپی ایتالیایی و همچنین اکوسیستم فرانسوی شاهد هستیم، رویکرد بینالمللی کمتر از سوی صاحبان و مدیران استارتاپها است و اغلب کارآفرینان در بازار داخلی خود شروع بهکار و یا تمرکز میکنند. کارآفرینان کشورهای کوچکتر مانند استونی یا هلند، تمایل دارند خیلی زودتر روی بازارهای بینالمللی تمرکز کنند که این امر همچنین منجر به رشد بالاتر برای آنها میشود.